Stonex introduceert het R120 Robotic Total Station

Stonex, de toonaangevende innovator op het gebied van landmeettechnologie, kondigt met trots de lancering van het Stonex R120 Robotic Total Station aan, een baanbrekende oplossing die ontworpen is om nauwkeurigheid en productiviteit in de landmeetkunde te herdefiniëren. Dit geavanceerde instrument combineert geavanceerde technologie met gebruikersgerichte functies om ongeëvenaarde prestaties en gebruiksgemak te leveren.

robotic total station

Het Stonex R120 Robotic Total Station valt op door zijn uitzonderlijke hoeknauwkeurigheid van 1″ (met een 2″ optie beschikbaar) en een elektronische afstandsmeting (EDM) nauwkeurigheid van 1 mm + 1 ppm. De R120 kan werken tot 1000 meter in reflectorloze modus (800 meter voor de 2” versie) en garandeert nauwkeurige metingen met een rotatiesnelheid van 60° per seconde, waardoor het een ideale keuze is voor landmeetkundige taken op zowel korte als lange afstand.

Intuïtieve Android interface

De R120 is uitgerust met een 5,5 inch kleuren touchscreen en werkt op het Android besturingssysteem. Deze vertrouwde interface, verwant aan moderne smartphones, verbetert de gebruikerservaring en stroomlijnt het gegevensbeheer. De vooraf geïnstalleerde Cube-a software integreert GNSS en total station gegevens, wat zorgt voor een naadloze workflow en verhoogde operationele efficiëntie.

Geavanceerde gegevensconnectiviteit

Het totaalstation is voorzien van een geïntegreerde LTE-modem en SIM-kaartpoort, waardoor internetverbinding en gegevensoverdracht in realtime mogelijk zijn. Bluetooth connectiviteit zorgt voor een soepele communicatie tussen het totaalstation en de GNSS controllers, wat een efficiënte gegevensuitwisseling en operationele flexibiliteit garandeert.

Automatische prismacentrering (APC)

Met APC-technologie richt en centreert de R120 het prisma automatisch tot op 1000 meter afstand, waardoor handmatige aanpassingen niet meer nodig zijn. Deze geavanceerde functie verbetert de meetnauwkeurigheid en betrouwbaarheid doordat het prisma automatisch opnieuw wordt vergrendeld als het prisma even uit beeld is.

Rotatie met hoge snelheid en voldoende geheugen

De R120 heeft een maximale rotatiesnelheid van 60° per seconde en een snelle gezichtswisseltijd van slechts 2,9 seconden. Met 4GB RAM en 64GB intern geheugen biedt het totaalstation ruim voldoende geheugen voor multitasking en gegevensopslag, ter ondersteuning van complexe landmeetprojecten.

OnePole Solution

De innovatieve OnePole Solution integreert de precisie van prismametingen met de flexibiliteit van GNSS technologie. Dit systeem maakt gelijktijdig gebruik van het totaalstation en RTK GPS mogelijk, waardoor nauwkeurige metingen mogelijk zijn, zelfs bij moeilijke zichtomstandigheden. Gebruikers kunnen naadloos schakelen tussen totaalstation- en GNSS-metingen met één enkele tik, waardoor de prismazoektijden korter worden dankzij het automatisch richten op de GNSS-positie.

De Stonex R120 is een game-changer voor professionals in het landmeetkundige veld, aldus Jasper Zuidam, Sales Manager Benelux bij Geodirect. Door de combinatie van uitzonderlijke nauwkeurigheid, intuïtieve bediening en geavanceerde connectiviteitsfuncties, stelt de R120 landmeters en maatvoerders in staat om hun doelen met meer efficiëntie en precisie te bereiken. We zijn verheugd om te zien hoe dit innovatieve instrument de mogelijkheden van landmeetkundige professionals zal vergroten.

Het Stonex R120 Robotic Total Station is per direct verkrijgbaar. Ga voor meer informatie over de R120 en om een demonstratie aan te vragen naar de Stonex R120 productpagina of neem direct contact op met uw persoonlijke accountmanager.